''ტყუპების ღვინის მარანი'' სტუმრებს სხვადასხვა აქტივობებს და მასტერკლასებს თავაზობს:

მუზეუმის დათვალიერება 17 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური ‘’ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის’’ დათვალიერება;, 

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების , ზავოდის (ჭაჭის გამოსახდელი), ქვევრების დათვალიერება;

ყოველივე ზემოთ აღნიშნულის დათვალიერება მოხდება გიდის თანხლებით ქართულ, ინგლისურ ან რუსულ ენებზე;

 

 

ქვევრის ღვინის და ჭაჭის დეგუსტაცია 17 ლარი

* სამი სახეობის ღვინო : რქაწითელი კახური - თეთრი, მშრალი ; საფერავი - წითელი, მშრალი; ალაზნის ველი - წითელი, ნახევრად ტკბილი;

* ჭაჭის დეგუსტაცია;

ქვევრის ღვინოების დეგუსტაცია შერჩევით:

ქისი - თეთრი, მშრალი - 7ლ; ხიხვი - თეთრი მშრალი - 7 ლ;  საფერავი - წითელი, მშრალი - 5 ლ;   რქაწითელი ევროპული - თეთრი, მშრალი - 5ლ; რქაწითელი კახური - თეთრი, მშრალი - 5 ლ. ალაზნის ველი - წითელი, ნახევრად ტკბილი - 5ლ.;  ქინძმარაული - წითელი, ნახევრად ტკბილი – 8 ლ

ქვევრის გახსნა და ღვინის დეგუსტაცია 17 ლარი

* ქვევრის გახსნა

* ქვევრიდან ღვინის დეგუსტაცია

მინიმუმ  5 ადამიანი

ეკონომ პაკეტი #1 25 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური  "ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის"  დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე);

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების დათვალიერება;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის - რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი დეგუსტაცია;

* ზავოდის (ჭაჭის გამოსახდელის) დათვალიერება და ჭაჭის დეგუსტაცია;

ეკონომ პაკეტი #2 36 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური  "ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის"  დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე);

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების დათვალიერება;

* ქვევრის გახსნა;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის - რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი დეგუსტაცია;

* ზავოდის (ჭაჭის გამოსახდელის) დათვალიერება და ჭაჭის დეგუსტაცია;

მინიმუმ 4 ადამიანი

ეკონომ პაკეტი #3 38 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური „ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის“ დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე);

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების და ზავოდის დათვალიერება გიდის თანხლებით;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის - რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი - დეგუსტაცია;

* ჭაჭის დეგუსტაცია;

* მსუბუქი ლანჩი : პური, ყველი, ბადრიჯანი ნიგვზით, ქათმის სალათი, ხაჭაპური, კიტრი-პომიდვრის სალათი.

მინიმუმ 4 ადამიანი

ეკონომ პაკეტი #4 50 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური "ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის" დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე).

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების და ზავოდის დათვალიერება გიდის თანხლებით.

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის (რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი) და ჭაჭის დეგუსტაცია;

* მასტერკლასები - ხინკლის მომზადება;

* სადილი: პური, ყველი, ბადრიჯანი ნიგვზით, ხაჭაპური, ქათმის სალათი, კიტრი-პომიდვრის სალათი, ქათამი შქმერულად, ღორის მწვადი, შემწვარი კარტოფილი, ტყემალი, ჩაი-ყავა, წყალი.

მინიმუმ 4 ადამიანი

პრემიუმ პაკეტი 80 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური  ''ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის“ დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე).

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების დათვალიერება;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის (რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი) დეგუსტაცია;

* ხინკლის მასტერკლასი;

* ჩურჩხელის დამზადების მასტერკლასი;

* ხაჭაპურის მასტერკლასი;

*თონეში პურის ცხობის მასტერკლასი;

* ლანჩი: პური შოთი, ყველი იმერული, კიტრი-პომიდვრის სალათი, ქათმის სალათი, ბადრიჯანი ნიგვზით, აჯაბსანდალი, შქმერული, ღორის მწვადი,  იმერული ხაჭაპური, შემწვარი კარტოფილი, საწებელი, წყალი, ყავა, ჩაი, ღვინო 0,25 ლ 1 პერსონაზე - არჩევით.

მინიმუმ 4 პერსონა

რთველი 25 ლარი

*კომპლექსის ტერიტორიაზე გაშენებულ ვენახებში ეკოლოგიურად სუფთა ყურძნის დაკრეფა.

*XVIII საუკუნის საწნახელში და მამა-პაპისეულ ქვევრში ყურძნის დაჭყლეტა და ჩაწურვა.

*ახლად დაწურული ყურძნის წვენის დაგემოვნება.

შენი ბოთლის ღვინო 25 ლარი

* გთავაზობთ სახელობითი ღვინის ბოთლის დამზადებას; 

ტურისტის თვალწინ მოხდება ქვევრის გახსნა და ქვევრიდან ღვინის ბოთლში ჩამოსხმა, ბოთლის კორპის საცობით დახუფვა. ეტიკეტზე განთავსდება მისი სახელი და გვარი ან კომპანიის სახელი. 

მინიმუმ 5 ბოთლი.

აუცილებელია 3 დღით ადრე გვაცნობოთ სტუმრის სახელი და გვარი.

მასტერკლასები და აქტივობები

* პურის ცხობა თონეში - 70 ლარი

* ჩურჩხელის ამოვლება - 70 ლარი

* ხინკლის მოხვევაა - 70 ლარი

* ქვევრის გახსნა და ღვინის დეგუსტაცია - 100 ლარი

* ზავოდობა – არყის გამოხდა - 100 ლარი

* ხაჭაპურის ცხობა - ერთი ხაჭაპური 10 ლარი

* მწვადის შეწვა წალამზე - ერთი შამფური მწვადი  12 ლარი

* სურვილისამებრ გთავაზობთ სხვა ქართული კერძის მასტერკლასებს

 

მასტერკლასები

  • პურის ცხობა: ცომის მოზელვა, თონის გაცხელება შეშით, თონეში პურის ჩაკვრა და დაგემოვნება
  • ჩურჩხელის გაკეთება: ნიგვზის აცმა ძაფზე, თათარას მომზადება საფერავით ან რქაწითელით, ჩურჩხელის ამოვლება
  • ხაჭაპურის გაკეთება: ცომის მოზელვა, ცომში ყველის ჩადება, გამოცხობა. დაგემოვნება
  • მწვადის შეწვა წალამზე: ხორცის დაჭრა და შამფურზე ხორცის ასხმა შეწვა, დაგემოვნება
  • ლობიანი: ცომის მოზელვა, შიგთავსის მომზადება ლობიოსგან და სხვა ინგრედიენტებისგან, გამოცხობა, დაგემოვნება
  • ბადრიჯანი ნიგვზით: ბადრიჯნის დაჭრა, შეწვა, ნიგვზისგან და სხვა სანელებლებისგან გულის მომზადება, შეკმაზვა, დაგემოვნება
  • ხინკლის მომზადება: ცომის მოზელვა, შიგთავსის მომზადება ხორცით: (ხბო, ღორი, საქონელი და სხვა   ინგრედიენტები)  ყველით ან ხაჭოთი, ხინკლის მოხვევა, ქვაბში ჩაყრა და ამოღება, ხინკლის ჭამის წესის გაცნობა, ხინკლის დაგემოვნება 
  • აჯაბსანდალი: ინგრედიენტების დაჭრა, ნელ ცეცხლზე ბოსტნეულის მოთუშვა, შეკმაზვა სანელებლებით, დაგემოვნება