''ტყუპების ღვინის მარანი'' სტუმრებს სხვადასხვა აქტივობებს და მასტერკლასებს თავაზობს:

მუზეუმის დათვალიერება 15 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური ‘’ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის’’ დათვალიერება;, 

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების , ზავოდის (ჭაჭის გამოსახდელი), ქვევრების დათვალიერება;

ყოველივე ზემოთ აღნიშნულის დათვალიერება მოხდება გიდის თანხლებით ქართულ, ინგლისურ ან რუსულ ენებზე;

 

 

ქვევრის ღვინის და ჭაჭის დეგუსტაცია 15 ლარი

* სამი სახეობის ღვინო : რქაწითელი კახური - თეთრი, მშრალი ; საფერავი - წითელი, მშრალი; ალაზნის ველი - წითელი, ნახევრად ტკბილი;

* ჭაჭის დეგუსტაცია;

ქვევრის ღვინოების დეგუსტაცია შერჩევით:

ქისი - თეთრი, მშრალი - 7ლ; ხიხვი - თეთრი მშრალი - 7 ლ; სადესერტო - წითელი, ტკბილი - 8ლ; საფერავი - წითელი, მშრალი - 5 ლ;  კაბერნე - წითელი, მშრალი - 5 ლ; ევროპული - თეთრი, მშრალი - 5ლ; ალაზნის ველი - წითელი ან თეთრი- 5ლ.; რქაწითელი კახური - თეთრი, მშრალი - 5 ლ.; ხვანჭკარა -წითელი, ნახევრად ტკბილი – 9 ლ.; ქინძმარაული - წითელი, ნახევრად ტკბილი – 8 ლ

ეკონომ პაკეტი #1 22 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური  "ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის"  დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე);

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების დათვალიერება;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის - რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი დეგუსტაცია;

* ზავოდის (ჭაჭის გამოსახდელის) დათვალიერება და ჭაჭის დეგუსტაცია;

ეკონომ პაკეტი #2 33 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური „ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის“ დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე);

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების და ზავოდის დათვალიერება გიდის თანხლებით;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის - რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი - დეგუსტაცია;

* ჭაჭის დეგუსტაცია;

* მსუბუქი ლანჩი : პური, ყველი, ბადრიჯანი ნიგვზით, ქათმის სალათა, ხაჭაპური, კიტრიპომიდვრის სალათა.

მინიმუმ 4 ადამიანი

ეკონომ პაკეტი #3 44 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური „ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის“ დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე).

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების და ზავოდის დათვალიერება გიდის თანხლებით.

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის (რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი) და ჭაჭის დეგუსტაცია;

* ხინკლის მასტერკლასი, მსუბუქი ლანჩი: პური, ყველი, ბადრიჯანი ნიგვზით, ხაჭაპური, ბოსტნეულის სალათა, კიტრი-პომიდვრის სალათა, ღორის მწვადი, ტყემალი, ხინკალი.

მინიმუმ 4 ადამიანი

პრემიუმ პაკეტი #1 55 ლარი

* მსოფლიოში უნიკალური "ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის", მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების დათვალიერება გიდის თანხლებით ქართულ, ინგლისურ და რუსულ ენებზე. 

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის (რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი) და ჭაჭის დეგუსტაცია;

* ხინკლის მასტერკლასი, თონეში პურის ცხობა;

* ლანჩი : პური, ყველი, ბადრიჯანი ნიგვზით, აჯაბსანდალი, ჩქმერული, ქათმის სალათა, ლობიანი, ხაჭაპური, კიტრი-პომიდვრის სალათა, ღორის მწვადი, ტყემალი, ხინკალი, წყალი, ლიმონათი.

მინიმუმ 4 ადამიანი

პრემიუმ პაკეტი #2 77 ლარი

* მსოფლიოში ერთადერთი უნიკალური  ''ქვევრისა და ქვევრის ღვინის მუზეუმის“ დათვალიერება გიდის თანხლებით (ქართულ, ინგლისურ, რუსულ ენებზე).

* კომპლექსის ტერიტორიაზე განთავსებული მოქმედი ძველი და ღია მარნების, ქვევრების დათვალიერება;

* სამი სახეობის ქვევრის ღვინის (რქაწითელი კახური, ალაზნის ველი, საფერავი) დეგუსტაცია;

* ხინკლის მასტერკლასი, ჩურჩხელის ამოვლება ,ხაჭაპურის მასტერკლასი;

* ზავოდობა: არყის გამოხდა ,ქვევრის გახსნა;

* ლანჩი: პური, ყველი, ბადრიჯანი ნიგვზით, აჯაბსანდალი, ჩქმერული, ქათმის სალათა, ლობიანი, ხაჭაპური, კიტრი-პომიდვრის სალათა, ღორის მწვადი, ტყემალი, ხინკალი, წყალი, ლიმონათი.

მინიმუმ 4 ადამიანი

რთველი 20 ლარი

კომპლექსის ტერიტორიაზე გაშენებულ ვენახებში ეკოლოგიურად სუფთა ყურძნის დაკრეფა.

XVIII საუკუნის საწნახელში და მამა-პაპისეულ ქვევრში ყურძნის დაჭყლეტა და ჩაწურვა.

ახლად დაწურული ყურძნის წვენის დაგემოვნება.

შენი ბოთლის ღვინო 20 ლარი

* გთავაზობთ სახელობითი ღვინის ბოთლის დამზადებას; 

ტურისტის თვალწინ მოხდება ქვევრის გახსნა და ქვევრიდან ღვინის ბოთლში ჩამოსხმა, ბოთლის კორპის საცობით დახუფვა. ეტიკეტზე განთავსდება მისი სახელი და გვარი ან კომპანიის სახელი. სტუმრის სახელი და გვარი ცნობილი უნდა იყოს სამი დღით ადრე.

მინიმუმ 5 ბოთლი.

აუცილებელია 3 დღით ადრე გვაცნობოთ სტუმრის სახელი და გვარი.

მასტერკლასები და აქტივობები

* პურის ცხობა თონეში - 70 ლარი

* ჩურჩხელის ამოვლება - 70 ლარი

* ხინკლის მოხვევაა - 70 ლარი

* ქვევრის გახსნა და ღვინის დეგუსტაცია - 100 ლარი

* ზავოდობა – არყის გამოხდა - 80 ლარი

* ხაჭაპურის ცხობა - ერთი ხაჭაპური 10 ლარი

* მწვადის შეწვა წალამზე - ერთი შამფური მწვადი  12 ლარი

* სურვილისამებრ გთავაზობთ სხვა ქართული კერძის მასტერკლასებს

 

მასტერკლასები

  • პურის ცხობა: ცომის მოზელვა, თონის გაცხელება შეშით, თონეში პურის ჩაკვრა და დაგემოვნება
  • ჩურჩხელის გაკეთება: ნიგვზის აცმა ძაფზე, თათარას მომზადება საფერავით ან რქაწითელით, ჩურჩხელის ამოვლება
  • ხაჭაპურის გაკეთება: ცომის მოზელვა, ცომში ყველის ჩადება, გამოცხობა. დაგემოვნება
  • მწვადის შეწვა წალამზე: ხორცის დაჭრა და შამფურზე ხორცის ასხმა შეწვა, დაგემოვნება
  • ლობიანი: ცომის მოზელვა, შიგთავსის მომზადება ლობიოსგან და სხვა ინგრედიენტებისგან, გამოცხობა, დაგემოვნება
  • ბადრიჯანი ნიგვზით: ბადრიჯნის დაჭრა, შეწვა, ნიგვზისგან და სხვა სანელებლებისგან გულის მომზადება, შეკმაზვა, დაგემოვნება
  • ხინკლის მომზადება: ცომის მოზელვა, შიგთავსის მომზადება ხორცით: (ხბო, ღორი, საქონელი და სხვა   ინგრედიენტები)  ყველით ან ხაჭოთი, ხინკლის მოხვევა, ქვაბში ჩაყრა და ამოღება, ხინკლის ჭამის წესის გაცნობა, ხინკლის დაგემოვნება 
  • აჯაბსანდალი: ინგრედიენტების დაჭრა, ნელ ცეცხლზე ბოსტნეულის მოთუშვა, შეკმაზვა სანელებლებით, დაგემოვნება